http://1.ParsiBlog.com | ||
تاریخنگار زندگانی حضرت معصومه سلام الله علیها
اول ذیقعده 173ق: نخستین دختر امام کاظم سلام الله علیه از حضرت نجمه سلام الله علیها و دومین فرزند ایشان در مدینه به دنیا آمد؛ امام کاظم سلام الله علیه نام آسمانی و مقدس «فاطمه» را بر او نهاد.
183 ـ 173ق: حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها دوران کودکی خود را در دامن خاندان امامت و فضیلت سپری کرد… او پس از زندانیشدن پدر، امام رضا سلام الله علیه، عهدهدار تربیت ایشان گردید.
25 رجب 183ق: در این روز، امام کاظم سلام الله علیه به شهادت رسیدو دوران پرمصیبت یتیمی حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و دیگر فرزندان ایشان، آغاز گردید.
183-200ق: در این مدت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بیشازپیش از تربیت برادر خود امام رضا سلام الله علیه بهرهمند شد تا اینکه امام هشتم سلام الله علیه در سال200ق به دستور مأمون، مجبور به هجرت به خراسان شد.
201 ـ 200 ق: امام رضا سلام الله علیه با ارسال «نامهی محرمانهای» از خواهرش، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و بسیاری از بستگانش خواست که به ایران هجرت کنند.
ربیعالاول 201 ق: حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و همراهانش پس از رسیدن به ساوه، با حمله مأموران حکومتی روبرو شدند که بر اثر آن برخی شهید و برخی دیگر مجروح شدند، عدهای نیز به کوهها و مناطق دیگر پناه بردند. این حادثه اثری ناخوشایند بر آن حضرت داشت، به طوری که بیمار شد، برخی نیز دلیل بیماری ایشان را مسمومیت دانسته اند. ایشان پس از اطلاع از مسافت کم ساوه تا قم، به اطرافیان خود فرمود: «مرا به شهر قم ببرید؛ چراکه آنجا سرزمین شیعیان ماست».
23 ربیعالاول 201ق: مردم قم پس از آگاهی از حادثهی ساوه، به استقبال حضرت فاطمهی معصومه سلام الله علیها رفتند. به پیشنهاد موسیبنخزرج ـ بزرگ خاندان اشعریان قم ـ آن حضرت در منزل ایشان ساکن شدند.
12-10 ربیعالثانی 201ق: هفده یا نوزده روز از تشریففرمایی آن حضرت و شادمانی مردم سپری نشده بود که سایهی ماتم قم را فراگرفت و پیکر مطهر ایشان، با تشییعی باشکوه در باغ شخصی موسیبنخزرج که به «بابُلان» معروف بود، دفن گردید.
این حدیث مشهور امام صادق سلام الله علیه تفسیر شد که سالها قبل از تولد حضرت فاطمه معصومه سلامالهعلیها و دفن ایشان در قم خبر داده بود تفسیر شد آن حضرت چنین فرموده بودند:«… و برای ما هم حرمی است و آن، قم است. و به زودی دختری از نسل من که «فاطمه» نامیده میشود، در آن سرزمین دفن خواهد شد. هر فردی [آرامگاه] ایشان را زیارت کند، بهشت بر او واجب خواهد شد».
201-203ق:امام رضا سلام الله علیه در دیدار گروهی از علمای قم ضمن یادآوری وجود آرامگاه خواهرش در قم و سفارش به خواندن زیارتنامهی مخصوص آن حضرت، فرمودند: «هر فردی مزار ایشان را زیارت کند، پاداشش بهشت خواهد بود».و نیز فرمودند: «کسی که مزار آن حضرت را زیارت کند درحالیکه حقّ ایشان را بشناسد، پاداشش بهشت خواهد بود».
203-222ق: امام جواد سلام الله علیه نیز به شیعیان چنین سفارش میکرد:
«هر فردی آرامگاه عمهام را در قم زیارت کند، بهشت برایش واجب خواهد بود».
القاب
برخی روایات لقبهای آن حضرت را چنین ذکر کردهاند:
اخت الرّضا، بنت بابالحوائج، تقیّه، حمیده، رشیده، رضیه، ستّیه (ستّی)، شفیعه، کریمهی اهلالبیت علیهمالسلام؛ مرضیه، معصومه.
مرقد و ضریح مطهر
پس از خاکسپاری بدن مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در «باغ بابُلان» آرامگاه مقدس(سرداب؛ مقبره) آن حضرت تغییراتی پیدا کرد؛ در آغاز، فرزندان سعد اشعری سایبان و سقفی از بوریا بر مزار آن حضرت برافراشتند و حضرت زینب دختر امام جوادعلیهالسلام نیز بر سر مرقد مطهر، قبّهای بنا کرد. مرقد شریف کریمه اهل البیت علیهمالسلام برای نخستین بار در سال 431 ق. با خشتهای کاشی زیبا تزئین گردید در نیمهی اول قرن هفتم هجری نیز کاشیکاری جدید انجام شد و کاشیهای قبلی نیز مرمت گردید. تا این که در سال 1377ش. آخرین مرمت و بازسازی مقبره – که آمیختهای از کاشی و سنگ است- انجام گرفت و دیوارههای داخلی آن نیز با سنگ مرمر سبز، آراسته گردید.
ثواب زیارت کریمه اهلبیت سلام الله علیها
امام صادق سلام الله علیه میفرماید:
« در آیندهای نزدیک، زنی از فرزندان من به نام “فاطمه” در قم دفن میشود که هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب میشود». در جای دیگر ی نیز چنین فرمودند:« زیارت او [حضرت فاطمه معصومه] معادل بهشت است».
امام رضا سلام الله علیه میفرماید:
« هر فردی مزار خواهرم [فاطمه معصومه] را زیارت کند، بهشت برای او خواهد بود».
«هر کس آن حضرت را زیارت کند درحالیکه حقّ او را بشناسد، بهشت برای او واجب میشود».
امام جوادعلیهالسلام میفرماید:«هر کس مزار عمهام را در قم زیارت کند بهشت سزاوار اوست».
به نقل از پایگاه آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها [ پنج شنبه 95/5/21 ] [ 8:26 عصر ] [ علی ]
[ نظرات () ]
|
||
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |